top of page
_ABL5852.jpg

KUTATÁS, FEJLESZTÉS, ÉS ÚJÍTÓ TALÁLMÁNYOK TÖbB MINT 30 ÉVE

1985-ben alapította meg a céget Rudy Barbazza, aki az elmúlt több mint 30 év alatt változatlanul tartotta a Rudy Project filozófiáját: a világ legjobb sportszemüvegét létrehozni csak úgy lehet, ha az azokat különböző sportágakban használó professzionális sportolók igényeit felmérjük, a felmerülő behatásokat megfigyeljük, és a legfejlettebb technológiákat és csúcsminőségű anyagokat, ha kell, létrehozva újakat, használjuk. Ezen összetevők és az olasz formatervezés kombinációjának köszönhető, hogy a Rudy Project napjaink egyik legjobb sportszemüveg gyártójává vált. 

Kenny Roberts.jpg

"A FOGADÁS, AZ FOGADÁS"

 

Rudy Barbazza a 80-as évek elején a Hondának gyártott és szállított be alkatrészeket. Egy üzleti megbeszélés során a kezdetleges, a kerékpáros sportolásra alkalmatlan szemüvegekre, majd az asztal körül ülők által elképzelt ideális termékre terelődött a szó. Lévén ezen megbeszélés egy kocsmában zajlott, Barbazza úr tett egy merész és talán akkor könnyelműnek tűnő kijelentést, miszerint Ő könnyedén le tudná gyártani az igazi sportszemüveget. A fogadást tettek követték, és pár héttel később az érintettek megtekinthették az első termék prototípusát... Mivel hatalmas sikert aratott, mindenki azt javasolta neki, hogy kezdjen sorozatgyártásba. Így megszületett a Rudy Project márka.

rudyproject legends2.jpg

LEGENDÁKKAL ÉS AKTÍV FELHASZNÁLÓKKAL EGYÜTT AZ ÚTON

Olyan legendás nevek segítették a termékek fejlesztését, mint az 1986-ban az ötödik Tourját nyerő Bernard Hinault, az ugyan ebben az évben világbajnok lett Moreno Argentin, illetve Miguel Indurain, Marco Pantani, Jan Ullrich, Erik Zabel, Ivan BassoPeter Sagan és Vincenzo Nibali - hogy csak a kerékpáros vonalat említsük.

Ő mellettük azon névtelen, aktív felhasználók is fontos szerepet játszottak és játszanak a termékek fokozatos jobbá tételében, akik a különböző sportágakban (a hegymászástól a kerékpározásig, a motorsportoktól a futásig), különböző szinteken használták és használják termékeiket. Tapasztalataik, legyen az akár jó, vagy rossz, fontos segítség az úton, melyen a gyártó halad.

_DSC4613.jpg

JÖVŐBE MUTATÓ MEGOLDÁSOK ÉS MINŐSÉG

 

Az elmúlt több mint három évtized során a minőségre és funkcionalitásra fókuszálva folyamatos kutatás és fejlesztés zajlott, hogy még kiválóbb anyagok, technológiák és megoldások születhessenek és alkalmazásukkal még közelebb legyen a cél - a tökéletes szemüveg.

 

Így elsőként a Rudy Project szemüvegekben találkozhattunk többek között a különleges Grilamid, a Kynetium vagy a Graphene keretalapanyag-ötvözetekkel, a könnyedén, hevítés nélkül is arcra alakítható szárvégekkel és orrnyereggel, a szemvédelmet rendkívül magas szintre emelő és az utolérhetetlen zavartalan látás élményét biztosító törhetetlen és fényre sötétedő ImpactX-lencsékkel, vagy a speciális, sportdioptriás megoldásokkal.

 

Modern életünk egyik velejáró problémája a látáskorrekció igénye, mely nehezítheti a sportolást, az aktív életet. Ezt felismerve a Rudy Project mérnökei kiemelt figyelmet fordítanak a dioptriás fejlesztésekre, így ma már 5 különféle, egyedülálló sportdioptriás megoldás közül választhatunk, igényeink és elvárásaink alapján - mint például az RX DIRECT megoldást, mely során a szemüveg magas bázisgörbületű lencséje teljes keresztmetszetében, prizmakompenzáltan dioptriázott.

Mindezek alapján a Rudy Project szemüvegekben egyesül az olasz formatervezés és minőség, a jövőbe mutató technológiák és megoldások, valamint a funkcionalitás és sokoldalúság.

30 ÉV EGY KÖNYVBEN
 

Az elmúlt több mint 3 évtized munkásságáról készült egy jubileumi könyv, amit az alábbi gombra kattintva most megtekinthet. Nézze meg a kezdeti modelleket, a különleges fejlesztéseket, és azt, hogy hova fejlődött a Rudy Project az elmúlt 30 év alatt! 

bottom of page