top of page
sportdiop front Maya_BlackGloss_Black_10

RX

S.U.F.

A Sport Utility Frame (S.U.F.) keretek egyesítik a sportszemüvegek és az optikai keretek legjobb tulajdonságait: rendkívül rugalmas és erős alapanyagú, valamint kisebb (4 illetve 6) bázisgörbületű keretek, melyekbe egyszerűen legyárthatók a dioptriás lencsék. A saját fejlesztésű félkeret-damilos inzertek segítségével könnyen cserélhetők a lencsék, a gumírozott szárvégek és orrnyergek pedig nem csak nedvességre tapadnak, de arcra is alakíthatók. Stílusos megjelenés a hétköznapokban, komfort és szemvédelem a könnyed sportolás során.

A MEGOLDÁS ELŐNYEI

A sportos tulajdonságok révén (nedvességre is tapadó gumírozások, rugalmas és erős  keret, lencsecserélhetőség) a S.U.F. modellek alkalmasak könnyed sportoláshoz is, nem csak a hétköznapok során. A kisebb (4 illetve 6) bázisgörbület révén egyszerűbb és alacsony költségű a lencse előállítása, illetve szélesebb dioptriatartományban alkalmazható. A speciális lencse-inzert kialakítás lehetőséget nyújt egy azonos kerethez különböző lencsék használatára, és ezek könnyed cserélhetőségére. 

A MAGASABB BÁZISGÖRBÜLETŰ KERETEK ÉS LENCSÉK SPORTOLÁS KÖZBEN NAGYOBB SZEMVÉDELMET BIZTOSÍTANAK - A BÁZISGÖRBÜLET A SZEMÜVEG KERETÉNEK ILLETVE LENCSÉJÉNEK ÍVELTSÉGÉNEK MÉRTÉKÉT MUTATÓ ADAT, MELY MINÉL MAGASABB ÉRTÉKŰ, ANNÁL NAGYOBB ÍVELTSÉGET TAKAR. EGY SPORTSZEMÜVEG ÁLTALÁBAN 7-9, MÍG EGY UTCAI HASZNÁLATRA TERVEZETT NAPSZEMÜVEG 4-6 BÁZISGÖRBÜLETŰ.

A MEGOLDÁS HÁTRÁNYAI

Mivel a dioptriás lencsét közvetlen érheti szennyeződés és fizikai behatás, mindenképpen ajánlott erősebb anyagból csiszoltatni a lencsét, illetve kopásállóbbá tevő felületkezeléseket, valamint vízlepergető- és tükröződésmentesítő bevonatokkal ellátni. A kisebb bázisgörbület révén periférikus szemvédelme kisebb, mint a sportmodelleké.

GYORSMOZGÁSÚ, NAGY SEBESSÉGŰ SPORTOK ESETÉBEN, A SZŰKEBB PERIFÉRIKUS LÁTÓMEZŐ MIATT NEM JAVASOLT EZEN MEGOLDÁS ALKALMAZÁSA.

ALKALMAZHATÓ DIOPTRIATARTOMÁNYOK

A dioptriás lencsék alacsonyabb bázisgörbülete (4 illetve 6) miatt az ezen megoldásnál alkalmazható dioptriatartomány szélesebb, nagyjából -9.00 – +6.00 közé tehető, mely pupillatávolságonként változhat, így minden esetben kérje kollégáink szakvéleményét! 

AZ ALKALMAZHATÓ DIOPTRIATARTOMÁNY MINDEN ESETBEN A DIOPTRIA ÉS CILINDER ÖSSZEGÉRE ÉRTENDŐ. A 4 ILLETVE 6-OS BÁZISGÖRBÜLET ÉS LENCSE FIZIKAI MÉRETE MIATT EZEN MEGOLDÁSHOZ A DIOPTRIÁSLENCSE-GYÁRTÓK KÍNÁLATÁBÓL A "SPORT" LENCSÉKET JAVASOLJUK HASZNÁLNI!

VÁLASZTHATÓ MODELLEK

Jelenleg három, az Inkas, és Maya modelleknél érhető el ez a megoldás - termékinformációt a modellnevekre kattintva talál.

sportdiop SP680A06-0000_20_resize.jpg

INKAS

- Grilamid alapanyagú keret 

- Kinetyum alapanyagú szárak

- gumírozott szárak

- gumírozott orrnyereg

- állítható szárvégek

- állítható orrnyereg

- cserélhető lencse-inzert

- fél- vagy telikeretes lencse-inzert

- opcionális felhajtható előtétlencse

Inkas_W_04.jpg
inkas_inserts ilu2 (1).jpg

A VÁLASZTHATÓ SZEMÜVEGEK KÜLÖNBÖZŐ TULAJDONSÁGOKKAL ÉS MÉRETEKKEL RENDELKEZNEK, MELYEKRŐL RÉSZLETES ISMERTETŐT A FENTI GOMBOKRA KATTINTVA OLVASHAT. A DIOPTRIÁS MEGOLDÁS LEHETŐSÉGET NYÚJT, HOGY ÖN AKÁR MÁS OPTICAL DOCK INZERTET, VAGY A MODELLHEZ AKTUÁLISAN ELÉRHETŐ BÁRMELY RUDY PROJECT NEM-DIOPTRIÁZOTT SPORTLENCSÉT  IS HASZNÁLJA, BÁRMIKOR CSERÉLJE AZOKAT. AZ AKTUÁLISAN ELÉRHETŐ KERETSZÍNEKET ÉS NEM-DIOPTRIÁZOTT SPORTLENCSE TÍPUSOKAT MEGTALÁLJA WEBSHOPUNKBAN.

AMIRE SZÜKSÉGE LESZ

Válasszon egy keretet valamint legalább egy pár, a választott kerethez tartozó, Önnek megfelelő kivitelű (teli- vagy félkeretes) lencse-inzertet. Ha igény van rá, és a kerethez opcionálisan választható, akkor az előbbiek mellé válasszon még felhajtható előtétlencsét is.

WEBSHOPUNK SEGÍTSÉGET NYÚJT, HOGY HELYESEN VÁLASSZON: MINDEN KERET MELLETT A KOMPATIBILIS LENCSE-INZERT ÉS HA VAN OPCIÓ, FELHAJTHATÓ ELŐTÉT-LENCSE JELENIK MEG, MINT KIEGÉSZÍTŐ TERMÉK! A LENCSE-INZERTEK MULTIFOKÁLIS LENCSÉK FOGADÁSÁRA IS ALKALMASAK.

MEGRENDELÉS

A megoldás egyszerűsége révén, az Ön által választott optikusnál is becsiszoltathatja lencséjét. Ez esetben Önnek csak a szemüvegkeretet és a hozzátartozó inzertet kell megvásárolnia tőlünk, majd ezekkel együtt betérnie a kiválasztott optikushoz.

Ha már egy meglevő Rudy Project S.U.F. keretét szeretne új dioptriás lencsét, akkor csak az adott modellhez kompatibilis lencse-inzertet kell beszereznie - segítünk, ha nem tudja a szemüveg nevét és a hozzá illeszkedő inzert típusát! Csak küldje el nekünk e-mailben a szemüveg fotóját, és beazonosítjuk Önnek.

A másik lehetőség, ha nálunk készítteti a lencséket is - számos lencsegyártóval állunk folyamatos kapcsolatban. Ez esetben kérjen időpontot látszerész kollégánkhoz, majd egy friss (4 hónapnál nem régebbi) szemvizsgálati eredménnyel az adott időpontra jöjjön el bemutatótermünkbe (1138 Budapest, Népfürdő u. 35.), ahol szemüveg-próba és választást követően rögzítjük rendelését. 

A RENDELÉS LEADÁSAKOR, A GYÁRTÁSI FOLYAMAT ELINDÍTÁSÁNAK FELTÉTELE A TELJES VÉTELÁR FELÉNEK LETÉTBE HELYEZÉSE! A GYÁRTÁSI IDŐ 1-2 HÉT - A TERMÉK BEÉRKEZÉSEKOR KOLLÉGÁINK AZ ELŐRE MEGADOTT TELEFONSZÁMON ÉRTESÍTIK.

bottom of page