top of page
Insert1920x1080_k.jpg

RX

INSERT

A legegyszerűbb és egyben legrégebbi sportdioptriás-megoldás, mely során a dioptriás lencsét egy félkeret-damilos inzert tartja a szemüvegkeret belsejébe, a modell nem-dioptriázott lencséje mögé illesztve. Az inzert stabilan tartja a helyén a lencsét, de mégis igény esetén könnyen kivehető. A dioptriás lencsénk elhelyezkedésre révén jól védett a külső behatásoktól, így kedvező árú megoldást kínál!

A MEGOLDÁS ELŐNYEI

Mivel a magas (7 illetve 8) bázisgörbületű keretbe beillesztett dioptriás inzert íveltsége közepes (5 illetve 6), illetve a dioptriázott lencsék védve vannak a kosztól és fizikai behatásoktól - mivel a nem-dioptriázott lencsék mögött helyezkednek el, nincs szükség speciális felületkeményítésekre és bevonatokra, és egyszerű a gyártásuk, amik összességében kedvező árakat eredményeznek, és rendkívül széles dioptriatartományban alkalmazható.

 

A kedvező ár és könnyű gyárthatóságnak köszönhetően egy esetleges dioptria-változás lekövetése egyszerű, nem megterhelő kiadás. Az inzert könnyen installálható vagy cserélhető, így a szemüveg használható akár a dioptriás lencsék nélkül is, illetve ugyanazon dioptriás inzert más keretben is alkalmazható - ha az inzert kompatibilis a másik kerettel.

A MAGASABB BÁZISGÖRBÜLETŰ KERETEK ÉS LENCSÉK SPORTOLÁS KÖZBEN NAGYOBB SZEMVÉDELMET BIZTOSÍTANAK - A BÁZISGÖRBÜLET A SZEMÜVEG KERETÉNEK ILLETVE LENCSÉJÉNEK ÍVELTSÉGÉNEK MÉRTÉKÉT MUTATÓ ADAT, MELY MINÉL MAGASABB ÉRTÉKŰ, ANNÁL NAGYOBB ÍVELTSÉGET TAKAR. EGY SPORTSZEMÜVEG ÁLTALÁBAN 7-9, MÍG EGY UTCAI HASZNÁLATRA TERVEZETT NAPSZEMÜVEG 4-6 BÁZISGÖRBÜLETŰ.

A MEGOLDÁS HÁTRÁNYAI

A dioptriás lencse mérete miatt a periférikus látómezőnk kisebb, amit agyunk fejmozgatással kompenzál. A keretbe illesztett plusz inzert révén a szemüveg "vastagodik", így az picit távolabb kerül az arcunktól - ezt az állítható orrnyergek segítségével könnyedén megtehetjük. 

GYORSMOZGÁSÚ, NAGY SEBESSÉGŰ SPORTOK ESETÉBEN, A SZŰKEBB PERIFÉRIKUS LÁTÓMEZŐ MIATT NEM JAVASOLT EZEN MEGOLDÁS ALKALMAZÁSA.

ALKALMAZHATÓ DIOPTRIATARTOMÁNYOK

A dioptriás lencsék alacsony bázisgörbülete (5 illetve 6) és mérete miatt az ezen megoldásnál alkalmazható dioptriatartomány rendkívül széles, nagyjából -8.00 – +7.00 közé tehető, mely modellenként, illetve pupillatávolságonként változhat, így minden esetben kérje kollégáink szakvéleményét!

AZ ALKALMAZHATÓ DIOPTRIATARTOMÁNY MINDEN ESETBEN A DIOPTRIA ÉS CILINDER ÖSSZEGÉRE ÉRTENDŐ.

VÁLASZTHATÓ MODELLEK

2020-as termékkínálatunkból a Agent Q, Astral, Cutline, Defender, Kelion, Tralyx Plus, Tralyx Plus SLIM, Deltabeat, Magnus, Propulse, Rydon, Rydon SLIM, Sirius, Spinshield Air és Stardash sportszemüvegekhez érhető el ez a megoldás - termékinformációt a modellnevekre kattintva talál.

sportdioptria_SP707306-SH00_20.jpg

AGENT Q

FR07
INZERT

- Grilamid alapanyagú keret és szárak

- gumírozott szárvégek

- gumírozott orrnyereg

- állítható szárak

- állítható orrnyereg

- eltávolítható periférikus oldalpanel

- eltávolítható maszk interfész

- szerszémmentesen szárak helyére rögzíthető elasztikus pánt

A VÁLASZTHATÓ SZEMÜVEGEK KÜLÖNBÖZŐ TULAJDONSÁGOKKAL ÉS MÉRETEKKEL RENDELKEZNEK, MELYEKRŐL RÉSZLETES ISMERTETŐT A FENTI GOMBOKRA KATTINTVA OLVASHAT. EZ A DIOPTRIÁS MEGOLDÁS LEHETŐSÉGET NYÚJT, HOGY ÖN A SZEMÜVEGET AZ ADOTT MODELLHEZ ELÉRHETŐ BÁRMELY RUDY PROJECT ÁLTAL GYÁRTOTT NEM-DIOPTRIÁZOTT SPORTLENCSÉVEL  HASZNÁLJA, BÁRMIKOR CSERÉLHESSE AZOKAT, VAGY A DIOPTRIÁS LENCSE NÉLKÜL HORDJA A SZEMÜVEGET. AZ AKTUÁLISAN ELÉRHETŐ KERETSZÍNEKET ÉS NEM-DIOPTRIÁZOTT SPORTLENCSE TÍPUSOKAT MEGTALÁLJA WEBSHOPUNKBAN.

AMIRE SZÜKSÉGE LESZ

Az RX INSERT megoldáshoz, az Önnek megfelelő méretű, formájú és színű sportszemüveg mellé szüksége lesz egy inzertre. Mivel több típusú inzert létezik, és bár vannak olyanok, amik több modellhez is kompatibilisek, választás előtt mindenképp bizonyosodjon meg, hogy a kiválasztott szemüveg és az inzert illeszkedjen!

WEBSHOPUNK SEGÍTSÉGET NYÚJT, HOGY HELYESEN VÁLASSZON: MINDEN SZEMÜVEG MELLETT A KOMPATIBILIS INZERT JELENIK MEG, MINT KIEGÉSZÍTŐ TERMÉK! 

 

FR70 CIKKSZÁMÚ INZERT - DELTABEAT, MAGNUS, PROPULSE, RYDON, RYDON SLIM, STRATOFLY 

45×33MM LENCSE BEFOGLALÓ MÉRET, 20MM LENCSE TÁVOLSÁG, 6 BÁZIS

FR39 CIKKSZÁMÚ INZERT - CUTLINE, TRALYX PLUS /SLIM 

50×33 MM LENCSE BEFOGLALÓ MÉRET, 13 MM LENCSE TÁVOLSÁG, 5 BÁZIS
 

FR07 CIKKSZÁMÚ INZERT - AGENT Q 

49×35 MM LENCSE BEFOGLALÓ MÉRET, 23 MM LENCSE TÁVOLSÁG, 5 BÁZIS
 

FR84 CIKKSZÁMÚ INZERT - SPINSIELD AIR, ASTRAL, KELION

56×42 MM LENCSE BEFOGLALÓ MÉRET, 14 MM LENCSE TÁVOLSÁG, 5 BÁZIS


FR87 CIKKSZÁMÚ INZERT - SIRIUS

47×34MM LENCSE BEFOGLALÓ MÉRET, 22MM LENCSE TÁVOLSÁG, 5 BÁZIS

FR52 CIKKSZÁMÚ INZERT - DEFENDER  

57×37MM LENCSE BEFOGLALÓ MÉRET, 13MM LENCSE TÁVOLSÁG, 6 BÁZIS

MEGRENDELÉS

A megoldás egyszerűsége révén, az Ön által választott optikusnál is becsiszoltathatja lencséjét. Ez esetben Önnek csak a szemüveget és a hozzátartozó inzertet kell megvásárolnia tőlünk, majd ezekkel együtt betérnie a kiválasztott optikushoz.

Ha már egy meglevő Rudy Project sportszemüvegét szeretné ezen megoldással dioptriásítani, akkor csak az adott modellhez kompatibilis inzertet kell beszereznie - segítünk, ha nem tudja a szemüveg nevét és a hozzá illeszkedő inzert típusát! Csak küldje el nekünk e-mailben a szemüveg fotóját, és beazonosítjuk Önnek.

A másik lehetőség, ha nálunk készítteti a lencséket is - számos lencsegyártóval állunk folyamatos kapcsolatban. Ez esetben kérjen időpontot látszerész kollégánkhoz, majd egy friss (4 hónapnál nem régebbi) szemvizsgálati eredménnyel az adott időpontra jöjjön el bemutatótermünkbe (1138 Budapest, Népfürdő u. 35.), ahol szemüveg-próba és választást követően rögzítjük rendelését. 

A RENDELÉS LEADÁSAKOR, A GYÁRTÁSI FOLYAMAT ELINDÍTÁSÁNAK FELTÉTELE A TELJES VÉTELÁR FELÉNEK LETÉTBE HELYEZÉSE! A GYÁRTÁSI IDŐ 1-2 HÉT - A TERMÉK BEÉRKEZÉSEKOR KOLLÉGÁINK AZ ELŐRE MEGADOTT TELEFONSZÁMON ÉRTESÍTIK.

bottom of page