top of page
OpticalDock1920x1080_k.jpg

RX

OPTICAL DOCK

Mivel a magas bázisgörbületű lencsék nehezen dioptriázhatók magas dioptriatartományban, ezért a Rudy Project fejlesztői egy különleges megoldást készítettek, mely segítségével a keretbe, a nem dioptriázott lencsék helyére egy bázisgörbület átalakító inzert kerül. Így, bár a keret 8, az inzertbe kerülő dioptriázott lencse már csak 6-os bázisgörbületű - ezáltal könnyebben legyártható bele magasabb érték is!

A MEGOLDÁS ELŐNYEI

Az alacsonyabb bázisgörbület révén ez a megoldás szélesebb dioptriatartományban alkalmazható (-6.00 – +5.00), mint az RX DIRECT esetében, valamint szélesebb látómezőt nyújt, mint az RX INSERT megoldásunk. Az inzert könnyen installálható vagy cserélhető, így akár több különböző (Optical Dock inzertbe csiszolt) dioptriás lencsét, vagy igény esetén nem-dioptriázott lencsét is használhatunk ugyanabban a keretben. Az alacsonyabb bázisgörbületének köszönhetően a dioptriás lencse gyártása könnyebb és költsége alacsonyabbA kedvező ár és könnyű gyárthatóságnak köszönhetően pedig egy esetleges dioptria-változás lekövetése egyszerű, nem megterhelő kiadás - csak a meglevő inzertbe kell új lencsét csiszoltatni, keretet és inzertet nem kell cserélni. 

A MAGASABB BÁZISGÖRBÜLETŰ KERETEK ÉS LENCSÉK SPORTOLÁS KÖZBEN NAGYOBB SZEMVÉDELMET BIZTOSÍTANAK - A BÁZISGÖRBÜLET A SZEMÜVEG KERETÉNEK ILLETVE LENCSÉJÉNEK ÍVELTSÉGÉNEK MÉRTÉKÉT MUTATÓ ADAT, MELY MINÉL MAGASABB ÉRTÉKŰ, ANNÁL NAGYOBB ÍVELTSÉGET TAKAR. EGY SPORTSZEMÜVEG ÁLTALÁBAN 7-9, MÍG EGY UTCAI HASZNÁLATRA TERVEZETT NAPSZEMÜVEG 4-6 BÁZISGÖRBÜLETŰ.

A MEGOLDÁS HÁTRÁNYAI

Mivel a dioptriás lencsét közvetlen érheti szennyeződés és fizikai behatás, mindenképpen ajánlott erősebb anyagból csiszoltatni a lencsét, illetve kopásállóbbá tevő felületkezeléseket, valamint vízlepergető- és tükröződésmentesítő bevonatokkal ellátni.

GYORSMOZGÁSÚ, NAGY SEBESSÉGŰ SPORTOK ESETÉBEN, A SZŰKEBB PERIFÉRIKUS LÁTÓMEZŐ MIATT NEM JAVASOLT EZEN MEGOLDÁS ALKALMAZÁSA.

ALKALMAZHATÓ DIOPTRIATARTOMÁNYOK

A dioptriás lencsék alacsonyabb bázisgörbülete (6) miatt az ezen megoldásnál alkalmazható dioptriatartomány -6.00 – +5.00 közé tehető, mely pupillatávolságonként változhat, így minden esetben kérje kollégáink szakvéleményét! 

AZ ALKALMAZHATÓ DIOPTRIATARTOMÁNY MINDEN ESETBEN A DIOPTRIA ÉS CILINDER ÖSSZEGÉRE ÉRTENDŐ. A 6-OS BÁZISGÖRBÜLET ÉS LENCSE FIZIKAI MÉRETE MIATT EZEN MEGOLDÁSHOZ A DIOPTRIÁSLENCSE-GYÁRTÓK KÍNÁLATÁBÓL A "SPORT" LENCSÉKET JAVASOLJUK HASZNÁLNI!

VÁLASZTHATÓ MODELLEK

Jelenleg két változatban érhető el - Optical Dock és Optic négy, a Rydon, Rydon SLIMFotonyk, és Stratofly modellekhez érhető el az Optical Dock, míg az Optical Dock2 jelenleg csak a Rydon modellnél választható - termékinformációkat a modellnevekre kattintva talál.

sp53od06-0001_20_cut.jpg
SP53OD06-0000_20_resize2.jpg

OPTICAL DOCK

OPTICAL DOCK2

LENCSE MÉRET: 51×34*, 54×34**, 54×35*** MM
INZERT BÁZISGÖRBÜLETE: 8
LENCSE BÁZISGÖRBÜLETE: 6
SZÍN OPCIÓK: WHITE, FROZEN ASH, LIME, RED FLUO
KERET OPCIÓK: RYDON, RYDON SLIM, STRATOFLY, FOTONYK

 

*Rydon SLIM modelnél érhető el
**Rydon modelnél érhető el
***Stratofly és Fotonyk modelleknél érhető el

LENCSE MÉRET: 52×38 MM
INZERT BÁZISGÖRBÜLETE: 8
LENCSE BÁZISGÖRBÜLETE: 6
SZÍN OPCIÓ: FROZEN ASH
KERET OPCIÓ: RYDON

sportdiop_SP53OD06-0000_20_resize.jpg

RYDON

- Grilamid alapanyagú keret 

- Kinetyum alapanyagú szárak

- gumírozott szárak

- gumírozott orrnyereg

- állítható szárvégek

- állítható orrnyereg

- SLIM változat is opció

FR45OD25.png

RED FLUO

FR45OD69.png

WHITE

FR79OD27.jpg

LIME

fr53od87_one side.jpg

FROZEN ASH

FR45OD06.png

FROZEN ASH

A VÁLASZTHATÓ SZEMÜVEGEK KÜLÖNBÖZŐ TULAJDONSÁGOKKAL ÉS MÉRETEKKEL RENDELKEZNEK, MELYEKRŐL RÉSZLETES ISMERTETŐT A FENTI GOMBOKRA KATTINTVA OLVASHAT. A DIOPTRIÁS MEGOLDÁS LEHETŐSÉGET NYÚJT, HOGY ÖN UGYANAZON KERETTEL AKÁR MÁS OPTICAL DOCK INZERTET, VAGY A DIOPTRIÁS INZERT KIVÉTELE UTÁN A KERETHEZ AKTUÁLISAN ELÉRHETŐ BÁRMELY RUDY PROJECT NEM-DIOPTRIÁZOTT SPORTLENCSÉT IS HASZNÁLJA, BÁRMIKOR CSERÉLJE AZOKAT. AZ AKTUÁLISAN ELÉRHETŐ KERETSZÍNEKET ÉS NEM-DIOPTRIÁZOTT SPORTLENCSE TÍPUSOKAT MEGTALÁLJA WEBSHOPUNKBAN.1

AMIRE SZÜKSÉGE LESZ

Az RX OPTICAL DOCK megoldáshoz, az Önnek megfelelő méretű, formájú és színű sportszemüvegkeret mellé szüksége lesz egy pár Optical Dock inzertre. Mivel több típusú inzert létezik, és bár vannak olyanok, amik több modellhez is kompatibilisek, választás előtt mindenképp bizonyosodjon meg, hogy a kiválasztott szemüveg és az inzert illeszkedjen!

WEBSHOPUNK SEGÍTSÉGET NYÚJT, HOGY HELYESEN VÁLASSZON: MINDEN SZEMÜVEG MELLETT A KOMPATIBILIS INZERT JELENIK MEG, MINT KIEGÉSZÍTŐ TERMÉK! AZ FR79OD ÉS FR53OD CIKKSZÁMÚ INZERTEK A RYDON, AZ FR54OD CIKKSZÁMÚ INZERT A RYDON SLIM, AZ FR45OD CIKKSZÁMÚ INZERT PEDIG A FOTONYK ÉS STRATOFLY MODELLHEZ KOMPATIBILIS. EZEN INZERTEK EGYFÓKUSZÚ ÉS MULTIFOKÁLIS LENCSÉK GYÁRTÁSÁRA ALKALMASAK! 


FR53 CIKKSZÁMÚ INZERT (OPTICAL DOCK2) - RYDON
52×38MM LENCSE BEFOGLALÓMÉRET, 20MM LENCSETÁVOLSÁG, 6 BÁZIS

 

FR79 CIKKSZÁMÚ INZERT - RYDON
54×34MM LENCSE BEFOGLALÓMÉRET, 20MM LENCSETÁVOLSÁG, 6 BÁZIS

FR54 CIKKSZÁMÚ INZERT - RYDON SLIM 

51×34MM LENCSE BEFOGLALÓMÉRET, 20MM LENCSETÁVOLSÁG, 6 BÁZIS

FR45 CIKKSZÁMÚ INZERT - FOTONYK, STRATOFLY

54×35MM LENCSE BEFOGLALÓMÉRET, 20MM LENCSETÁVOLSÁG, 6 BÁZIS

MEGRENDELÉS

A megoldás egyszerűsége révén, az Ön által választott optikusnál is becsiszoltathatja lencséjét. Ez esetben Önnek csak a szemüvegkeretet és a hozzátartozó inzertet kell megvásárolnia tőlünk, majd ezekkel együtt betérnie a kiválasztott optikushoz.

Ha már egy meglevő Rudy Project sportszemüvegét szeretné ezen megoldással dioptriásítani, akkor csak az adott modellhez kompatibilis inzertet kell beszereznie - segítünk, ha nem tudja a szemüveg nevét és a hozzá illeszkedő inzert típusát, de ne feledje: ez a megoldás csak 4 modellhez érhető el! Csak küldje el nekünk e-mailben a szemüveg fotóját, és beazonosítjuk Önnek.

A másik lehetőség, ha nálunk készítteti a lencséket is - számos lencsegyártóval állunk folyamatos kapcsolatban. Ez esetben kérjen időpontot látszerész kollégánkhoz, majd egy friss (4 hónapnál nem régebbi) szemvizsgálati eredménnyel az adott időpontra jöjjön el bemutatótermünkbe (1138 Budapest, Népfürdő u. 35.), ahol szemüveg-próba és választást követően rögzítjük rendelését. 

A RENDELÉS LEADÁSAKOR, A GYÁRTÁSI FOLYAMAT ELINDÍTÁSÁNAK FELTÉTELE A TELJES VÉTELÁR FELÉNEK LETÉTBE HELYEZÉSE! A GYÁRTÁSI IDŐ 1-2 HÉT - A TERMÉK BEÉRKEZÉSEKOR KOLLÉGÁINK AZ ELŐRE MEGADOTT TELEFONSZÁMON ÉRTESÍTIK.

bottom of page