top of page
RXDirect_impRX1920x1080_k.jpg

RX

DIRECT

Íme a sportdioptriás lencsék Szent Grálja! A világ legfejlettebb lencse-technológiájával készülő "freeform" egyfókuszú vagy akár progresszív lencsék a külső szemlélő számára teljesen úgy néznek ki, mint a modell nem-dioptriázott lencséi - nincs plusz adapterezés! Az egyedülálló technológia révén a magas bázis-görbületű sportlencsék prizma-kompenzáltak és teljes keresztmetszetükben dioptriázottak. Elérhető akár fényre sötétedő és polarizált változatokban is.

A MEGOLDÁS ELŐNYEI

A dioptriázott lencsék prizmakompenzáltak, így teljes keresztmetszetükben, minden pontjukban torzításmentes, éles látást biztosítanak! Mivel formájuk és bázisgörbületük megegyezik* a szemüveg nem-dioptriás változatáéval (*a RYDON modell esetében előfordulhat minimális szélességbeli eltérés, illetve a CUTLINE modellnél a dioptriázott rész a nem-dioptriázott lencse közepére kerül), ez a megoldás a lehető legnagyobb periférikus látómezőt nyújtja - miközben megjelenésében egy kívülálló számára alig észrevehető a dioptriázás.

 

Mindezek mellett ezen megoldásban elérhető az egyfókuszú és a multifokális kialakítás is, valamint akár a törhetetlen alapanyagú, fényre sötétedő tulajdonságú IMPACTX lencsecsalád is, mely utolérhetetlen szemvédelmet és széles felhasználhatóságot biztosít.

A MAGASABB BÁZISGÖRBÜLETŰ KERETEK ÉS LENCSÉK SPORTOLÁS KÖZBEN NAGYOBB SZEMVÉDELMET BIZTOSÍTANAK - A BÁZISGÖRBÜLET A SZEMÜVEG KERETÉNEK ILLETVE LENCSÉJÉNEK ÍVELTSÉGÉNEK MÉRTÉKÉT MUTATÓ ADAT, MELY MINÉL MAGASABB ÉRTÉKŰ, ANNÁL NAGYOBB ÍVELTSÉGET TAKAR. EGY SPORTSZEMÜVEG ÁLTALÁBAN 7-9, MÍG EGY UTCAI HASZNÁLATRA TERVEZETT NAPSZEMÜVEG 4-6 BÁZISGÖRBÜLETŰ.

A MEGOLDÁS HÁTRÁNYAI

A lencse magas bázisgörbülete miatt csak korlátozott dioptriatartományban alkalmazható, másrészt az ívelt dioptriás lencsék hosszabb megszokási időt igényelnek, mint a hétköznapi használatra készített, síkabb lencsék esetében. Gyártási ideje a megszokottnál kicsit hosszabb, mivel ezen lencsék a cég olaszországi gyárában, Trevisoban készülnek - 2-3 hét az átfutási idő.

A MODELLENKÉNT ELÉRHETŐ DIOPTRIATARTOMÁNYOKRÓL ÉS A LENCSE OPCIÓKRÓL AZ ALÁBBIAKBAN TALÁLHATÓ TÁBLÁZATBAN TÁJÉKOZÓDHAT. A TÁBLÁZAT CSAK TÁJÉKOZTATÓ JELLEGŰ, RENDELÉSKOR MINDEN ESETBEN KOLLÉGÁINK ELLENŐRZIK AZ ÖN ADATAIT! A MAGAS BÁZISGÖRBÜLETŰ DIOPTRIÁS LENCSÉKRE 30 NAPOS MEGSZOKÁSI GARANCIÁT VÁLLALUNK - ENNEK FELTÉTELEIRŐL RENDELÉSKOR KOLLÉGÁINK TÁJÉKOZTATJÁK.

ALKALMAZHATÓ DIOPTRIATARTOMÁNYOK

A lencsék magas bázisgörbülete miatt az ezen megoldással alkalmazható dioptriatartományok korlátozottabbak, azaz nagyjából -5.75 – +4.00 közé tehető, mely modellenként, illetve pupillatávolságonként erősen változhat, így minden esetben kérje kollégáink szakvéleményét!

A MODELLENKÉNT ELÉRHETŐ DIOPTRIATARTOMÁNYOKRÓL ÉS A LENCSE OPCIÓKRÓL AZ ALÁBBIAKBAN TALÁLHATÓ TÁBLÁZATBAN TÁJÉKOZÓDHAT. A TÁBLÁZAT CSAK TÁJÉKOZTATÓ JELLEGŰ, RENDELÉSKOR MINDEN ESETBEN KOLLÉGÁINK ELLENŐRZIK AZ ÖN ADATAIT!

VÁLASZTHATÓ MODELLEK

2021-es termékkínálatunkból a Agent Q, Cutline, Magnus, Rydon, Rydon SLIM,  Propulse és Sirius sportszemüvegekben érhető el ezen megoldás - termékinformációt a modellnevekre kattintva talál.

sportdioptria_SP707306-SH00_20.jpg

AGENT Q

- Grilamid alapanyagú keret és szárak

- gumírozott szárvégek

- gumírozott orrnyereg

- állítható szárak

- állítható orrnyereg

- eltávolítható periférikus oldalpanel

- eltávolítható maszk interfész

- szerszémmentesen szárak helyére rögzíthető elasztikus pánt

A VÁLASZTHATÓ SZEMÜVEGEK KÜLÖNBÖZŐ TULAJDONSÁGOKKAL ÉS MÉRETEKKEL RENDELKEZNEK, MELYEKRŐL RÉSZLETES ISMERTETŐT A FENTI GOMBOKRA KATTINTVA OLVASHAT!

VÁLASZTHATÓ LENCSE-TÍPUSOK

A biztonságos sportolás egyik alapja a zavartalan és megfelelő látás. Ehhez mindig az adott körülményhez megfelelő lencse-típust kell használni, így a gyártó is több különböző típust kínál, melyek cserélhetők, így akár menetközben is alkalmazkodhatunk a változásokhoz - vagy válassza a fényre sötétedő lencséinket, melyek minden időjárási körülmény és minden napszak során a megfelelő látást nyújtják.

FÉNYRE SÖTÉTEDŐ

IMPACTX2

PHOTOCHROMIC

BLACK

fényáteresztés: 9-74%

szűrőkategória: 1-3

UV védelem: 400

alapanyag: NXT, törhetetlen

sűrűség: 1,11 gramm/m3

fénytörési mutató: 1,53

Abbe szám: 45

MINDEN LENCSE MAGAS ULTRAVIOLA SUGÁRZÁSVÉDELEMMEL RENDELKEZIK (UV400), ÉS OPTIKAILAG TISZTA, TORZÍTÁSMENTES LÁTÁST NYÚJT. A KÜLÖNBÖZŐ LENCSÉK KÜLÖNBÖZŐ SZŰRŐKATEGÓRIÁKAT KÍNÁLNAK, ÉS KÜLÖNBÖZŐ FÉNYÁTERESZTÉSI TULAJDONSÁGOKKAL RENDELKEZNEK, MELYEKRŐL FENTEBB TÁJÉKOZÓDHAT. 

A VÁLASZTHATÓ MODELLEKET ÉS LENCSE-TÍPUSOKAT FENTEBB TALÁLJA MEG, TERMÉKEINKET BEMUTATÓTERMÜNKBEN (1138 BUDAPEST, NÉPFÜRDŐ U. 35.) PRÓBÁLHATJA FEL. AZ ALKALMAZHATÓ DIOPTRIATARTOMÁNYOK MIATT EGYEZTESSEN KOLLÉGÁINKKAL!

AMIRE SZÜKSÉGE LESZ

Az RX DIRECT megoldáshoz nincs szükség külön kiegészítő vásárlására. Csak válaszon kínálatunkból egy Önnek megfelelő méretű, formájú és színű sportszemüveget, melynél az Ön szemének tulajdonságai (dioptria - cilinder - pupillatávolság) alkalmazhatók, valamint válasszon egy lencse-típust, ami megfelel a tervezett felhasználási körnek.

MEGRENDELÉS

Kérjen időpontot látszerész kollégánkhoz, majd egy friss (4 hónapnál nem régebbi) szemvizsgálati eredménnyel az adott időpontra jöjjön el bemutatótermünkbe (1138 Budapest, Népfürdő u. 35.), ahol szemüvegpróba és adategyeztetést követően rögzítjük rendelését. 

A RENDELÉS LEADÁSAKOR, A GYÁRTÁSI FOLYAMAT ELINDÍTÁSÁNAK FELTÉTELE A TELJES VÉTELÁR FELÉNEK LETÉTBE HELYEZÉSE! A GYÁRTÁSI IDŐ 2-3 HÉT - A TERMÉK BEÉRKEZÉSEKOR KOLLÉGÁINK AZ ELŐRE MEGADOTT TELEFONSZÁMON ÉRTESÍTIK.

bottom of page